Over mezelf

Miriam

Mijn naam is Miriam. Ik ben in 1995 afgestudeerd aan de HBO-Verpleegkunde en hierna op verschillende gebieden werkzaam geweest als verpleegkundige. Ik heb altijd wel met name voor een specifieke doelgroep gekozen; de kwetsbare mensen uit de maatschappij. Als verpleegkundige heb ik onder andere in de wijkverpleging, in Azië, in de psychiatrie en in de gevangenis gewerkt. Ondertussen ben ik omgeschoold naar POH-ggz en geef ik daarnaast yogalessen en yogatherapie.

In 1999 ben ik 2 jaar in India gaan werken in een straatkliniek. Naast het opdoen van deze rijke en bijzondere ervaring heb ik daar mijn man leren kennen en kennis gemaakt met yoga en yogatherapie. In 2016 kreeg ik de behoefte om de helende werking van yoga meer gestructureerd toe te kunnen passen in mijn werk als verpleegkundige in de gevangenis en mij meer in de Yogawetenschap te verdiepen. Ik ben begonnen aan de Klassieke Yoga Docentenopleiding  van Stichting Raja Yoga Nederland in Nieuwegein, de huidige Academie Raja Yoga Nederland van Klaas Stuive. Het ‘toeval’ was dat Klaas Stuive een oud politieofficier bleek te zijn die yoga bij de politie heeft geïntroduceerd. Hiernaast heb ik een certificaat behaald bij Prison Yoga Project van James Fox die al jarenlang yogalessen geeft in de St Quentin gevangenis in de VS en hiernaast yogadocenten wereldwijd opleidt met trauma-sensitive yoga voor gedetineerden. Mijn afstudeerscriptie heb ik gedaan over gevangenisyoga.  Vanaf 2017 geef ik yogalessen en sinds 2019 ben ik gediplomeerd Yogadocente Klassieke Yoga (Raja Yoga).
 
In de docentenopleiding was al veel aandacht voor de helende werking van yoga. Deze kennis heb ik als zeer waardevol ervaren in de zorg aan aan mijn patiënten. Hierdoor enthousiast geworden ben ik aansluitend aan de docenten opleiding de Master opleiding Yogatherapie gaan volgen bij Academie Raja Yoga Nederland en sinds maart 2021 mag ik mij gediplomeerd Yogatherapeute Klassieke Yoga noemen. Voor kwaliteitsborging ben ik lid van Samenwerkende Yogadocenten Nederland (klassieke yoga). In 2024 heb ik de HBO+ opleiding voor POH-ggz afgerond. Mijn kennis en ervaring in de zorg ligt dus op zowel somatisch als op psychisch gebied.

 

Met heel veel plezier en passie deel ik graag de eeuwenoude kennis van de Yogawetenschap om te leren hoe een gezond en gelukkig leven te leiden.

"Met veel plezier en passie deel ik graag de eeuwenoude kennis van de Yogawetenschap om te leren hoe een gezond en gelukkig leven te leiden."

Miriam

Yogatherapie is geschikt voor iedereen! Ongeacht leeftijd, lichamelijke beperkingen en of dus ervaring met yoga.